Infektuar: 1070
Shëruar: 841
Vdekur: 30
Kurti: Ukshin Hoti nuk i mori asgjë vendit tonë, i dha krejt çfarë mundi

Kurti: Ukshin Hoti nuk i mori asgjë vendit tonë, i dha krejt çfarë mundi

Aktuale May 16, 2019 - 12:14
Lexo tjera detaje

Sa më shumë që kalojnë vitet aq më shumë na mungon Ukshin Hoti. Na mungon secili tipar i tij: na mungon Ukshin Hoti si politikan intelektual e veprimtar patriot, na mungon Ukshin Hoti si diplomat i kulturuar e profesor shkencëtar, na mungon Ukshin Hoti si tribun prijës e busullë etike.

Kështu ka shkruar kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje në 20-vjetorin e rrëmbimit të veprimtarit e intelektualit kosovar, Ukshin Hoti.

Kurti thotë se Ukshin Hoti edhepse tri herë i burgosur politik, nuk është ndalur asnjëherë dhe se jetoi për ne.

Shënimi i plotë i Kurtit:

Ndërrimi i qeverisë në Kosovë e shtoi sasinë e qeveritarëve por jo edhe cilësinë e qeverisjes. Kurrë shteti ynë nuk ka qenë më i kapur sesa sot. Sepse kurrë zyrat e larta të shtetit nuk kanë pasur më shumë bashibozukë mujsharë dhe lakmiqarë tërpijanë që e kanë bërë shtetin feud e Kosovën plaçkë.

Ukshin Hoti e ka dashur shtetin si republikë, popullin si kryengritje, lirinë si zhvillim dhe demokracinë si mënyrë. Nuk i mori asgjë vendit tonë, i dha krejt çka pati, bëri krejt çfarë mundi. Ai thoshte çka mendonte dhe bënte çka thoshte.

Tri herë i burgosur politik. Nuk ndalej. Ai jetoj për neve. Tre librat do t’i jetojnë edhe pas neve.

Te “Filozofia politike e çështjes shqiptare”, “Lufta e ftohtë dhe detanti” si dhe “Bisedë përmes hekurash” ku kemi përgjigjet e Ukshin Hotit në 13 pyetjet e Ismail Kadaresë, e gjejmë orientimin e duhur për të ardhmen dhe shpjegimin e nevojshëm për veten tonë.

Librat e Bacës Ukë janë. Leximi i tyre nga pushtetarët mungon.

Ukshin Hoti është, qeveria mungon.