Presidenti gjerman viziton xhaminë ku imam është një shqiptar

Presidenti gjerman viziton xhaminë ku imam është një shqiptar

Aktuale dhjetor 02, 2019 - 22:08
Detaje

Presidenti i Republikës Federale të Gjermanisë, Frank-Ëalter Steinmeier kanë vizituar një xhami në qytetin Penzberg në Munich.

Ai aty është pritur nga imami i xhamisë, Benjamin Idrizi, i cili është shqiptar me prejardhje nga Shkupi, shkruan Hurryiet.

Gjatë qëndrimit në xhami, Idrizi ka informuar presidentin gjerman për aktivitetet në xhami.

Nënkryetarja e Bashkësisë Islame në Penzberg i ka treguar Steinmeier se ezani këndohet në gjithë botën në gjuhën arabe dhe kuptimin e tij.