Infektuar: 15472
Shëruar: 13278
Vdekur: 622
Historia e gruas që shpëtoi në Thumanë, u largua nga pallati pas tërmetit të 21 shtatorit

Historia e gruas që shpëtoi në Thumanë, u largua nga pallati pas tërmetit të 21 shtatorit

Aktuale December 10, 2019 - 22:13

Kjo grua e moshuar, banore e Thumanës, është e vetmja që u largua nga pallati pas tërmetit të 21 shatorit. Ajo braktisi apartamentin dhe bleu shtëpi private.

“Unë kam pas banuar në pallat atje ku u bë ajo tragjedia e madhe. Kur ra tërmeti i parë erdhi djali nga Italia dhe bleu këtë shpinë private, 25 milion lekë. Tani u shemb edhe kjo nga tërmeti, por të paktën jetën ma shpëtoi djali”, tregon gruaja e moshuar.

Familjet e tjera nuk e kishin mundësinë ekonomike dhe nuk mundën të lëvizin nga ai pallat. Disa nuk kishin mundësi ekonomike dhe disa nuk e morën seriozisht tërmetin. Përgjegjësia e gjitha bie mbi shtetin. Derisa grupet e vlerësimit kishin ardhur dhe pallatet u shpallën të pabanueshme banorët nuk duheshin lejuar të rrinin më aty.