Infektuar: 4715
Shëruar: 2227
Vdekur: 101
Kadaj-Bujupi: Hoti, pjesë e orkestrit Thaçi-Vuçiq

Kadaj-Bujupi: Hoti, pjesë e orkestrit Thaçi-Vuçiq

Aktuale June 06, 2020 - 23:49

Deputetja e AAK-së, Donika Kadaj Bujupi, ka hedhur kritika të ashpra ndaj qeverisë "Hoti" pas vendimit të sotëm për heqjen e reciprocitetit me Serbinë.

Kadaj Bujupi, marrjen e këtij vendimi e konsideron si një fillim jo të mirë të kësaj Qeverie.

Thotë se Hoti po e luan rolin e tij neë orkestreën e dirigjuar nga dy presidenteët, Thacëi e Vucëiq.

“Masat e reciprocitetit u hoqeën peër t’i hapur rrugeë njeë dialogu krejteësisht teë paqarteë me Serbineë, qeë synon ta prodhojeë njeë marreëveshje edhe meë teë paqarteë peër Kosoveën. Kryeministri Hoti nuk u doreëzua, ai thjesht po e luan rolin e tij neë orkestreën e dirigjuar nga dy presidenteët, Thacëi e Vucëiq, teë cileët qe sa vite po nguten peër ta arritur njeë marreëveshje fshehurazi nga popujt e tyre neëpeër kthinat e Brukselit dhe Uashingtonit”, ka shkruar deputetja në një postim në “Facebook”.

Sipas saj, Presidenti Thaçi po e çon vendin “drejt njeë vrime teë zezeë prej ku Kosova mund teë daleë e gjymtuar, duke e imponuar autoritetin e tij mbi Kryeministrin Hoti”.

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë, ku u votua heqja e reciprocitetit, ministrat e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, votuan kundër këtij vendimi. /Zëri