Infektuar: 56118
Shëruar: 49432
Vdekur: 1411
Nga nesër Mali i Zi hap kufirin me Kosovën

Nga nesër Mali i Zi hap kufirin me Kosovën

Aktuale August 14, 2020 - 11:48

Nesër Mali i Zi do të hapë kufijtë e vet me vendet e rajonit, duke përfshirë Kosovën dhe Shqipërinë.

Kështu ka bërë të ditur drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Boban Mugosa, si mysafir i televizionit “Vijesti”, raporton RTCG.

Ai tha se sot do të mbahet një seancë elektronike e Organit Kombëtar Koordinues për sëmundjet infektive, në të cilën do të përcaktohen mënyrat e hyrjes në shtetin malazez.

“Kushti për të hyrë në Mal të Zi ka shumë të ngjarë të jetë një test (anti-COVID-19), por ne vetëm këtë do ta përcaktojmë”, tha Mugosa.

Sipas tij, kjo u vendos që të hapen kufijtë me kërkesë të industrisë së turizmit.

“Ne po shohim që situata në vendet e rajonit është duke u përmirësuar dhe po vlerësojmë gjithashtu barrën për Malin e Zi”, shpjegoi Mugosa.