Infektuar: 38431
Shëruar: 23754
Vdekur: 989
Infektologu Sadiku: Po hyjmë në një periudhë që favorizon përhapjen e COVID-19

Infektologu Sadiku: Po hyjmë në një periudhë që favorizon përhapjen e COVID-19

Aktuale September 27, 2020 - 23:21

Ditëve të fundit numri i rasteve të reja me koronavirus ka shënuar rënie.

E derisa kjo ka ndikuar që qeveria të lirojë masat për luftimin e përhapjes së kësaj sëmundjeje të rrezikshme, infektologu Izet Sadiku thotë se tani po hyjmë në një periudhë që e favorizon përhapjen e koronavirusit për shkak të gripit sezonal.

“Tani po hym ne nje periudhe e cila e favorizon përhapjen e COVID-19 si: paraqitja e gripit sezonale që e komplikon situatën rreth dignostifikimit më tê shpejt, lirimi i masave dhe qëndrimi i njerëzve na hapsira të mbyllura errit mundësin per bartje së sëmundjes. Për këtë arsye duhet një angazhim i të gjithëve, i qytetarëve dhe i institucioneve me qëllim që të mbajmë numrin e vogël të rasteve dhe kështu bashkërisht të shpëtojmë jetë. Në këtë ballafaqim, rolin primar duhet ta mbajnë profesionistët shëndetësorë e në asnjë mënyrë nuk duhet politikanët të dalim para profesionistëve shëndetësorë”, ka shkruar ai në Facebook.