Infektuar: 18910
Shëruar: 15367
Vdekur: 674
Nuk blejnë dot as ilaçet! Pensionistët në Kosovë përballen me vështirësi të shumta

Nuk blejnë dot as ilaçet! Pensionistët në Kosovë përballen me vështirësi të shumta

Aktuale October 18, 2020 - 22:01

Në kohën kur të gjithë po merren me pasojat e pandemisë Covid-19, për pensionistët pothuajse askush nuk po mendon. Ata që jetojnë në fshat, si Fazli Drenoci, sikur e kanë më të lehtë ta përballen më këtë situatë. Në qytet vijnë një herë në javë.

 “Unë jetoj në fshat, ngrihem në mëngjes, kam disa pula, e kam ca tokë, e punoj tokën. Një lopë dhe merrem me punë të fshatit”,  tha i moshuari Fazli Drenoci.

Pensionistët që jetojnë në qytet, kanë një pikë takimi, që është një restorant i vogël, pranë shoqatës së tyre, por me masat kufizuese të qeverisë, aty tani mund të takosh fare pak nga ta.

“Ky është restoranti që ndodhet në qendër të Prishtinës e ku pensionistët kalojnë pjesën më të madhe të kohës së tyre. Një kafe si kjo e imja dhe pak shoqëri mes vetes, bën që ata të kalojnë këtë kohë pandemie, ndonëse ndihen paksa të braktisur”, raporton gazetari i Euronews Albania.

Ankesat e tyre janë të shumta, e pandemia ua ka shtuar edhe hallet tjera.

 “Megjithatë, jemi larg përmbushjes së nevojave të pensionistëve si kategori. Njerëzit që i marrin ato mjete në emër të pensionit s ilaçe, barna për mirëmbajtjen e trupit të vet e shëndetit të vet nuk u dalin”, tha Qerim Zariqi, pensionist.

“Si pensionist, dalim me shokë e pimë nga një kafe, nga dy a tre orë edhe ecim në shtëpi, s’ke çfarë të bësh. vende s’kemi shumë nuk janë të interesuar shumë për pensionistë”,  tha pensionisti, Qamil Nika.

Për të dëgjuar hallet e tyre, ditë më parë drejtuesit e shoqatës së pensionistëve i priti në takim kryeministri Avdullah Hoti. Por mesa duket gjithçka përfundoi me atë bisedë, pasi nuk u tha nëse për to do të ketë ndonjë ndihmë.