Infektuar: 35549
Shëruar: 21746
Vdekur: 939
Zemaj bën thirrje për ndërgjegjësim ndaj rrezikut të prekjes nga sëmundja e kancerit të gjirit

Zemaj bën thirrje për ndërgjegjësim ndaj rrezikut të prekjes nga sëmundja e kancerit të gjirit

Aktuale October 24, 2020 - 18:04

Në të gjithë botën, tetori është muaji i ndërgjegjësimit për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit. Në këtë muaj synohet që të shpërndahet mjaftueshëm informacion te njerëzit për rëndësinë e shëndetit të gjirit.

Sot gjatë ditës, Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj është takuar me disa gra të komunës së Vushtrisë, ku diskutuan për rrezikun e prekjes nga sëmundja e kancerit të gjirit.

“Ka ende shumeë nevojeë teë rrisim ndeërgjegjeësimin, andaj bashkeë me deputeten, znj. Rezarta Krasniqi dhe deputetin, dr. Ekrem Hyseni, gjateë diteës takuam zonjat neë Vushtrri me teë cilat bashkeëbiseduam peër faktoreët e rrezikut peër kancerin e gjirit, se si mund teë beëhet zbulimi i hersheëm i kancerit teë gjiri, ekzaminimin klinik teë gjirit, reëndeësineë qeë ka mamografia por edhe peër ndeërgjegjeësimin qeë duhet ta kemi teë gjitheë peër rrezikun nga kanceri i gjirit”, shkruan Zemaj.

Në këtë postim, Zemaj u ka bërë thirrje grave të Kosovës që të bëjnë kontrolle të vazhdueshme, për të ditur çdo gjë për shëndetin e tyre.

“Zonja teë nderuara, çfareë ju vendosni teë beëni sot, mund teë ndikojeë neë sheëndetin e ardhsheëm teë gjirit tuaj. Si Ministër e Sheëndeteësiseë do teë angazhohemi qeë vitet neë vijim ta peërmireësojmeë shumeë meë shumeë trajtimin peër grateë qeë vuajneë nga kanceri i gjirit. Edhe sot u beëj thirrje neënave, motrave, grave dhe vajzave tona qeë teë beëjneë kontrolle teë vazhdueshme.”, shkruan ministri në një postim në “Facebook”./Zëri

Image