Infektuar: 70185
Shëruar: 313132
Vdekur: 1616
Miftaraj ia kujton Osmanit kompetencat e presidentit kur cenohet pavarësia e institucioneve

Miftaraj ia kujton Osmanit kompetencat e presidentit kur cenohet pavarësia e institucioneve

Aktuale January 23, 2021 - 18:27

Ehat Miftaraj nga IKD-ja, ia ka kujtuar ushtrueses së detyrës së presidentes, Vjosa Osmani, kompetencat që ka presidenti për të garantuar funksionimin kushtetues të intitucioneve.

Miftaraj ka përmendur se presidenti mbron publikisht sa herë që cenohet pavarësia apo funksionimi i institucioneve kushtetuese dhe fton partitë politike që të respektojnë dhe promovojnë pavarësinë e institucioneve kushtetuese.

“Nje nder kompetencat e Presidentit te Republikes: Garanton funksionimin kushtetues të institucioneve të përcaktuara me këtë Kushtetutë. Presidenti i Republikes sa here qe cenohet pavaresia apo funksionimi i institucioneve kushtetuese del publikisht dhe i mbron te njejtat, dhe fton te gjitha palet e interesit, me theks te vecante partite politike te respektojne dhe promovojne pavaresine dhe funksionalitetin kushtetues te institucioneve kushtetuese”, ka shkruar Miftaraj në “Facebook”. /Zëri