Dritan Abazoviq: Në Srebrenicë ka ndodhur gjenocid

Dritan Abazoviq: Në Srebrenicë ka ndodhur gjenocid

Aktuale March 30, 2021 - 10:18

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, ka reaguar ashpër ndaj deklaratës së ministrit të Drejtësisë dhe Pakicave në këtë shtet, Vladimir Leposaviq, i cili pyetjes nëse ishte i gatshëm të pranonte që në Srebrenicë ka ndodhur gjenocid iu përgjigj, duke thënë se nuk mund të njihte një ngjarje “për të cilën nuk ka njohuri”.

Leposaviqi u shpreh se do t’i pranonte krimet në Srebrenicë “kur kjo të vërtetohet përtej çdo dyshimi”.

Pas reagimit të Bashkimit Evropian, ka reaguar edhe Abazoviqi përmes një shkrimi në Twitter.

Ai ka thënë se në Srebrenicë ka pasur gjenocid e se Qeveria e Malit të Zi i respekton të gjitha gjyqet ndërkombëtare.

Siç ka shkruar Abazoviqi, për gjenocidin serb të kryer në Srebrenicë ka edhe vendime të gjykatave ndërkombëtare dhe sipas tij kjo pikë as që duhet të diskutohet, meqë Qeveria e Malit të Zi i respekton të gjitha vendimet e gjykatave ndërkombëtare.

Abazoviqi tutje thotë se kush s’e kupton një gjë të tillë, s’ka vend në institucione.

 

“Në Srebrenicë ka pasur gjenocid. Qeveria e Malit të Zi respekton të gjitha gjykimet ndërkombëtare. Në këtë pikë s'ka çfarë diskutohet. Kush nuk e kupton këtë gjë, s’ka vend në institucione e në funksione shtetërore. Le të shohim nga e ardhmja, kemi shumë punë për të bërë”, ka shkruar Abazoviqi. /GazetaExpress