Abbott: S’duhet të harrohet e kaluara, por Kosova e Serbia duhet të bëjnë kompromise

Abbott: S’duhet të harrohet e kaluara, por Kosova e Serbia duhet të bëjnë kompromise

Aktuale January 17, 2023 - 13:54

Ambasadori britanik, Nicholas Abbott, të martën ka zhvilluar një bashkëbisedim me studentët e Fakultetit Filozofik.

Atyre Abbotti u ka thënë se nuk duhet të harrohet e kaluara, por që Kosova e Serbia duhet të bëjnë kompromise.

“Jam shumë krenar që Mbretëria Bashkuara është në çdo hap me Kosovën. Nuk duhet harruar e kaluara mes Kosovës dhe Serbisë, por duhet bërë kompromis. Në Ballkanin Perëndimor asnjë shtet nuk duhet ta vërë në dyshim të ardhmen. Edhe pse Mbretëria e Bashkuar është larguar nga Bashkimi Evropian, ne e mbështesim plotësisht të ardhmen e Evropës”.

“Sot nuk kemi asnjë prioritet më të madh sesa ta përkrahim Ukrainën deri në çlirimin e saj. Që nga vera e kaluar ne kemi parë shumë, por shumë shqiptarë duke shkuar në Britani të Madhe, e që kjo përbën një problematikë në vete”, tha Abotti.