Rohde thotë se Kosova po përparon më shpejt se vendet e rajonit drejt BE-së

Rohde thotë se Kosova po përparon më shpejt se vendet e rajonit drejt BE-së

Aktuale November 20, 2023 - 19:32

Ambasadori gjerman Jorn Rohde sot ka marrë pjesë në një tryezë të rrumbullakët ku është diskutuar për rrugën e Kosovës drejt Bashkimit Evropian.

Ai ka thënë se Kosova po përparon më shpejt sesa vendet e rajonit drejt BE-së, raporton Zeri.info.

Por, Rohde përsëriti se Kosovës i duhet të bëjë më shumë përpjekje për të zbatuar marrëveshjet e arritura me Serbinë.

“I lumtur që isha pjesë e një tryeze të rrumbullakët për përparimin e Kosovës drejt BE-së sot. Kosova po përparon më shpejt se vendet e tjera të ËEB-it, por nevojitet më shumë bashkëpunim mes partive në parlament dhe komuniteteve etnike. Për më tepër, Kosova duhet të bëjë më shumë përpjekje për të zbatuar marrëveshjet e arritura me Serbinë”, u shpreh ai përmes një postimi në platformën “X”. /Zëri