Infektuar: 1128
Shëruar: 850
Vdekur: 30
Instagrami vendosë opsionin “dark mode” në aplikacion

Instagrami vendosë opsionin “dark mode” në aplikacion

Auto&Tech October 09, 2019 - 12:49
detajet

Rrjeti i famshëm social “Instagram”, ka vendosur opsionin “dark mode” në aplikacionin e tij, ky opsion mundëson që të errësohet ekrani e që konsiderohet si shumë i përshtatshëm për orët e natës. Një opsion i tillë mundëson  zvoglëlimin e tendosjes së syve, kursimin e baterisë, me pamje elegante që është gjithëpërfshirës i globit.

Pamja e re e aplikacioni për ndarjen e fotografive është e ngjashme me rivalët e saj

“Është përqafimi i errësrës duke rrëshqitur sfondin e bardhë  të parazgjedhur në të zezë dhe gri. Instagram e bëri këtë opsion që të jëtë në dispozicion të përdoruesve të iOs dhe Android në një azhurnim të lëshuar të hënën”, tha shefi i Instagramit, Adam Mosseri.

Për të aktivizuar modalitetin e errët në një iPhone, përdoruesit kanë nevojë për iOS 13 sepse opsioni i ri i ekranit është i arritshëm vetëm përmes cilësimeve të reja të Apple. Pas hapjes së menusë së cilësimeve, përdoruesit duhet të prekni Display dhe Brightness dhe të shtypni opsionin Dark në të djathtë. Instagrami do të rrotullohet automatikisht në temë.

Përdoruesit e Android 10 mund ta aktivizojnë atë në një mënyrë të ngjashme duke aktivizuar opsionin e temës së errët në cilësimet e menusë. Modaliteti i errët i Instagramit gjithashtu mund të aktivizohet nga brenda cilësimeve të aplikacionit për pronarët e telefonave Android, edhe nëse nuk kanë versionin më të fundit të sistemit operativ të Google.

Facebook ( FB ) , i cili zotëron Instagramin, nuk ka ende mbështetje për modalitetin e errët. Por Facebook po e teston atë sipas raporteve të shumta . Modaliteti i errët aktualisht është i disponueshëm për aplikacionin e Facebook Messenger.