Infektuar: 3356
Shëruar: 1874
Vdekur: 66
Gjermania injoron ndalesën e presidentit Trump ndaj pajisjeve të Huawei

Gjermania injoron ndalesën e presidentit Trump ndaj pajisjeve të Huawei

Auto&Tech October 17, 2019 - 15:17
detajet

Pas raporteve të fundit që Presidenti Trump ishte gati të bënte disa lëshime në ndalimin e Huawei, asnjë nuk u bë gjatë bisedimeve të fundit me Pekinin.

Ende ka kohë deri në mesin e nëntorit, kur skadojnë përjashtimet e përkohshme, por nëse skadojnë pa ndonjë dritë jeshile nga SH.B.A., ndalimi i plotë dhe sanksionet do të hyjnë në fuqi. 

Sidoqoftë, këndvështrimi për Huawei në Bashkimin Evropian është më pozitiv. Gjermania ka finalizuar rregullat e 5G dhe siç raportohet nga Handelsblatt, nuk po lëviz për të ndaluar Huawei.

“[Gjermania] do të injorojë shqetësimet e qeverisë amerikane për sigurinë në lidhje me Huawei. Sh.B.A frikësohet nga spiunazhi dhe e sheh [Huawei] si një zgjatje të qeverisë kineze. Sidoqoftë, nuk ka asnjë provë për probleme të harduerit” – Handelsblatt

“Ne po krijojmë një katalog të kërkesave të rrepta të sigurisë. Kushdo që dëshiron të përfshihet duhet t’i përmbahet atyre,” tha zëdhënësi i qeverisë Steffen Seibert.

Ky është një hap i rëndësishëm për Huawei dhe një shkak shqetësimi për Uashingtonin, pasi brenda Bashkimit Evropian, Gjermania është një nga vendet që vendos tonin. 

Vendimi i Gjermanisë mund të pasqyrohet ose të përsëritet nga shumica e vendeve anëtare të BE-së.