Infektuar: 11130
Shëruar: 6817
Vdekur: 381
Holanda, vendi me shpejtësinë më të ulët të lejuar në Bashkimin Evropian

Holanda, vendi me shpejtësinë më të ulët të lejuar në Bashkimin Evropian

Auto&Tech November 20, 2019 - 15:11
Lexoni detajet!

Holanda do të bëhet zyrtarisht vendi me shpejtësinë më të ulët të lejuar në Bashkimin Evropian

Holanda planifikon të zvogëlojë shpejtësinë e lejuar nëpër autostrada nga 130 në 100 kilometra në orë në përpjekje për të zvogëluar emetimet e gazrave, raporton Financial Times, përcjell albinfo.ch.

Me këtë masë, Holanda do të bëhet zyrtarisht vendi me shpejtësinë më të ulët të lejuar në Bashkimin Evropian.

Kryeministri Mark Rutte tha se qeveria Holandeze do të merrte një masë jopopullore dhe kështu do të zvogëlonte emetimet e gazrave të azotit të prodhuar nga industria e blegtorisë për të arritur qëllime mjedisore. Përndryshe, thotë Ruth, shumë holandezë do të ishin pa punë “para krishtlindjes”.

Makinat do të jenë në gjendje të drejtojnë në kufirin aktual të shpejtësisë ndërmjet 7 pasdite dhe 6 të mëngjesit.

Gjykatat në Holandë kanë ndaluar ndërtimin e 18,000 projekteve të infrastrukturës dhe rreth 75,000 shtëpive të planifikuara për vitin e ardhshëm, pasi shteti deri më tani nuk ka qenë në gjendje të zvogëlojë ndotjen nën objektivin e saj vjetor.

Masat e ngjashme që synojnë gazrat e prodhuar nga blegtoria kanë qenë më parë shkas për protesta masive nga fermerët, të cilët parashikojnë që ata duhet të ushqejnë bagëtinë e tyre me më pak proteina.