Infektuar: 15472
Shëruar: 13278
Vdekur: 622
“Facebook”-u përgatit rivalin e “TikTok”-ut, e quan “Instagram Reels”

“Facebook”-u përgatit rivalin e “TikTok”-ut, e quan “Instagram Reels”

Auto&Tech July 17, 2020 - 09:22

Facebook do të lansojë Instagram Reels, përgjigjen e saj për TikTok, në Shtetet e Bashkuara dhe më shumë se 50 vende të tjera brenda disa javësh, thuhet sipas burimeve të njohura me çështjen që nuk ishin të autorizuar të flisnin publikisht.

Lansimi global, besohet se ka qenë në punë që është bërë për më shumë se një vit, vjen pasi TikTok po përballet me shqyrtim gjyqësor nga Uashingtoni për trajtimin e të dhënave të përdoruesve dhe mes tensioneve më të mëdha midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës.

Ashtu si TikTok, Instagram Reels u lejon përdoruesve të krijojnë dhe shkëmbejnë video klipe 15 sekondëshe të vendosura në një katalog të gjerë muzikor.

Ashtu si edhe në TikTok, përdoruesit gjithashtu mund të huazojnë dhe rimodulojnë audio nga videot e njerëzve të tjerë. Dhe, si TikTok, përdoruesit mund të shohin që klipet e tyre shkojnë virale në një seksion të quajtur “Rrotullimet e preferuara” tek videot më të pëlqyera.