Infektuar: 15472
Shëruar: 13278
Vdekur: 622
“Twitter”-i heq 7.000 llogari të lidhura me “QAnon”-in

“Twitter”-i heq 7.000 llogari të lidhura me “QAnon”-in

Auto&Tech July 22, 2020 - 11:31

“Twitter”-i ka hequr mijëra llogari të lidhura me “QAnon”-in, një grup i njohur për përhapjen e teorive të komplotit dhe dezinformimin në internet, shkruan CNN-ja.

“Ne ishim të qartë se do të ndërmarrim një veprim të fuqishëm zbatues mbi sjelljen që ka potencial për të çuar në dëmtim offline”, tha ekipi i sigurisë i “Twitter”-it të martën vonë në një “tweet”. “Në përputhje me këtë qasje, këtë javë ne po ndërmarrim veprime të mëtutjeshme mbi aktivitetin e ashtuquajtur ‘QAnon’ në të gjithë shërbimin”, raporton “Zëri”.

Më shumë se 7.000 llogari janë hequr gjatë disa javëve të fundit, sipas “Twitter”-it. Ai gjithashtu pret që veprimet shtesë, të cilat janë ndërmarrë për të kufizuar shtrirjen e aktivitetit “QAnon” në platformën e tij, mund të ndikojnë në 150.000 llogari në të gjithë botën.

“QAnon”-i filloi si një teori e vetme e komplotit. Por ndjekësit e saj tani veprojnë më shumë si një kult virtual, kryesisht duke adhuruar dhe duke besuar çfarëdo dezinformimi që komuniteti i komplotit rrotullohet.

Teoritë e saj kryesore të komplotit pretendojnë se dhjetëra politikanë dhe njerëz të famshëm të listës A punojnë së bashku me qeveritë në mbarë globin për t’u përfshirë në abuzimin e seksit të fëmijëve. Pasuesit gjithashtu besojnë se ka një përpjekje "të thellë të shtetit" për të asgjësuar presidentin Donald Trump, raporton “Zëri.info”.

“Ne do të pezullojmë përgjithmonë llogaritë ‘Tweeting’ në lidhje me këto tema, që ne dimë se janë të përfshira në shkelje të politikës sonë, duke koordinuar abuzimin rreth viktimave individuale, ose po përpiqemi të shmangim një pezullim të mëparshëm - diçka që kemi parë më shumë gjatë javëve të fundit”, thanë nga “Twitter”-i, raporton “Zeri.info”.