Vdes nëna e Boris Johnsonit, piktorja Charlotte Johnson Wahl

Vdes nëna e Boris Johnsonit, piktorja Charlotte Johnson Wahl

Bota September 14, 2021 - 12:51

Nëna e Boris Johnsonit, Charlotte Johnson Wahl, ka vdekur papritur dhe në mënyrë paqësore në moshën 79-vjeçare.

Ajo ka vdekur në spitalin St Mary’s në Londër pas betejës 40-vjeçare me sëmundjen e Parkinsonit.

Vdekja e saj u njoftua nga familja e Charlottes në “Times”.

Një artiste profesioniste, ajo kryesisht pikturonte portrete, përfshirë Joanna Lumley dhe autoren Jilly Cooper

E lindur Charlotte Fawcett në Oksford në 1942, ajo ishte vajza e avokatit të njohur Sir James Fawcett.

Ajo u martua me Stanley Johnson në 1963, duke e lënë shkurtimisht kursin e saj të Oksfordit dhe ata kishin katër fëmijë.

Së bashku me Boris Johnsonin, ajo është gjithashtu nëna e politikanit Tory Jo, gazetarit Rachel dhe sipërmarrësit Leo

Johnson-Wahl u diagnostikua me Parkinson në 1982, por vazhdoi të pikturonte dhe kishte ekspozitë në vitin 2015.

Boris Johnson thuhet se e ka quajtur nënën e tij, një artiste profesioniste që pikturoi yje të tillë si Joanna Lumley, “autoriteti suprem” në familjen e tij. Kryeministri gjithashtu më parë e ka kredituar atë për futjen në të “vlerës së barabartë të çdo jete njerëzore”.

Thuhet se Johnson Wahl kishte një martesë të pakënaqur me babanë e Borisit, Stanley, i cili u akuzua për thyerjen e hundës në vitet 1970. /Zëri

 

 

Image