BE-ja ka ulur dukshëm importin e energjisë

BE-ja ka ulur dukshëm importin e energjisë

Bota September 26, 2023 - 19:11

Bashkimi Evropian ka reduktuar importin e energjisë në çerekun e dytë të vitit për 40 përqind.

Kështu thonë të dhënat e Zyrës Evropiane të Statistikave, duke reflektuar uljen e blerjeve nga Rusia, raporton Hina.

Vlera e importit të energjisë regjistroi rënie në periudhën midis prillit dhe qershorit, prej 39.4 përqind, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, derisa volumi prej 11.3 përqind. Në tre muajt e parë të vitit, vlera ra për 26.5 përqind, kurse volumi për 6.1.

Furnizuesit kryesorë të vajit motorik dhe vajit për derivate në çerekun e dytë të vitit ishin Norvegjia dhe SHBA.