Infektuar: 4715
Shëruar: 2227
Vdekur: 101
Ngrihet aktakuzë ndaj personit që dhunoi dhe vrau 11 vjeçarin në Fushë Kosovë

Ngrihet aktakuzë ndaj personit që dhunoi dhe vrau 11 vjeçarin në Fushë Kosovë

Kronika June 06, 2020 - 15:32

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka njoftuar se ka ngritur aktakuzë ndaj personit i cili kishte dhunuar dhe më pas e kishte vrarë 11 vjeçarin në Fushë Kosovë në muajin korrik të vitit 2019

I akuzuari me inicialet S.O i komunitetit rom, sipas raportimeve nga koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e fëmijëve KOMF, ishte dhunuar tre herë radhazi, raporton Zeri.info.

“Prokuroria Themelore në Prishtinë, Departamenti i Krimeve të Rënda, më 27 prill 2020, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit S.O., në drejtim të veprave penale “Vrasja e rëndë”, nga neni 173 paragrafi 1 nënparagrafi 1.1 të KPRK-së dhe “Dhunimi”, nga neni 227 paragrafi 7 lidhur me paragrafin 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, i cili më 11 korrik 2019, në Fushë Kosovë, pasi e kishte dhunuar viktimën K.V., më pastaj edhe e kishte vrarë”, thuhet në njoftim

Kujtojmë se në korrik të vitit të kaluar për dhunën ndaj viktimës ishte deklaruar edhe nëna e tij e cila kishte thënë se vdekja e të birit nuk i erdhi natyrshëm dhe se atë e kishin dhunuar dhe më pas e kishte vrarë po i njëjti person.