Infektuar: 4931
Shëruar: 2267
Vdekur: 102
Filmi “Zana” drithëron Toronton me premierën e tij

Filmi “Zana” drithëron Toronton me premierën e tij

Kultura September 08, 2019 - 11:59
Detajet

Filmi debutues i Antoneta Kastratit, ‘Zana’, mahniti publikun me premeirën e tij botërore në festivalin e madh të Torontos në Kanadë.

Filmi ‘Zana’ eështeë njeë drameë tronditeëse dhe emocionuese qeë peërcjelleë njeë grua teë re kosovare qeë peërpiqet teë beëhet neëneë peërderisa ballafaqohet me tmerret nga e kaluara e saj e erreët e koheës seë lufteës.

Image

Me rastin e premierës botërore, regjisorja e filmit Antoneta Kastrati u shpreh: “Filmi i gjatë merr shumë kohë dhe mund. Për mua ishte një proces 5 vjeçar dhe disi gjatë gjithë kohës punon me një besim të brendshëm por pa garancion që kur përfundohet filmi ai do të arrijë ta gjej audiencën dhe të vlerësohet.

Image

Premiera në Toronto është shumë e rëndësishme për mua pikërisht sepse filmi do të shfaqet para një audience të gjerë, dhe është ndjenjë edhe më e veçantë ta ndajmë filmin me publikun botërorë duke e përfaqsuar Kosovën në këtë festival të madh bashkë me aktorët dhe ekipin Kosovar”. Në Kosovë filmi do të filloj të shfaqet nga data 20 shtator në Cineplexx.

Mbeështeteësit kryesoreë financiareë teë filmit janeë Qendra Kinematografike e Kosoveës, Qendra Kombeëtare e Kinematografiseë (Shqipeëri), Panavision New Fimmaker Grant, SFFILM Rainin Grant, Light Iron dhe komuna e Pejeës.

Image

Producent i filmit ZANA eështeë Casey Cooper Johnson dhe bashkeëproducenteë Sevdije Kastrati me Crossing Bridges Films (Kosoveë), Dritan Huqi me On Film Production (Shqipeëri), dhe Miguel Govea dhe Brett Walker nga Alief. Neë rrolet kryesore luajneë Adriana Matoshi, Astrit Kabashi, Fatmire Sahiti, Mensur Safqiu, Vedat Bajrami, Irena Cahani, Shengyl Ismajli, Çun Lajçi, Ilire Vinca etj.