Infektuar: 102742
Shëruar: 89141
Vdekur: 2105
Kërkohet ndalimi i procesit të përzgjedhjes së udhëheqësit artistik të Teatrit Kombëtar

Kërkohet ndalimi i procesit të përzgjedhjes së udhëheqësit artistik të Teatrit Kombëtar

Kultura February 26, 2021 - 12:00

Shoqata e Artistëve e Teatrit të Kosovës (SHATK) ka thënë se përzgjedhja e udhëheqësit artistik të këtij institucioni bie ndesh me ligjet në fuqi, përcjell “Zeri.info”.

SHATK-ja kishte kërkuar anulimin e procesit për shkak se Ministria e Kulturës po hap konkurs për një pozitë që nuk ekziston, ndërkohë që Këshilli Drejtues i Teatrit Kombëtar të Kosovës, duke u bazuar në po të njëjtin konkurs, po vazhdon me procedurat e përzgjedhjes së udhëheqësit artistik, pra për pozitën për të cilën nuk është hapur konkursi.

Reagimi i tyre i plotë:

Shoqata e Artistëve e Teatrit të Kosovës (SHATK) me shqetësim ka pranuar lajmin përmes mediave se Këshilli Drejtues i Teatrit Kombëtar të Kosovës do të vazhdojë me procedurat e përzgjedhjes së udhëheqësit artistik të këtij Institucioni përkundër faktit që ky proces në thelb bie ndesh me ligjet në fuqi.

SHATK-ja edhe asokohe kërkoi anulimin e procesit për shkak se Ministria e Kulturës po hap konkurs për një pozitë që nuk ekziston, ndërkohë që Këshilli Drejtues i Teatrit Kombëtar të Kosovës, duke u bazuar në po të njëjtin konkurs, po vazhdon me procedurat e përzgjedhjes së udhëheqësit artistik, pra për pozitën për të cilën nuk është hapur konkursi.

SHATK thekson se:

Në Konkursin me referencë 4163/2020 specifikohet Titulli i Punës në Konkurs si: “Drejtor Artistik”.

Kjo pozitë, në bazë të legjislacionit në fuqi nuk ekziston fare. Teatri Kombëtar i Kosovës ka vetëm një drejtor, atë të Përgjithshëm. Njëherit ka edhe udhëheqës të ndryshëm, ndër ta edhe Udhëheqësin Artistik.

Konkursi në fjalë është hapur për një pozitë të punës e cila nuk ekziston në strukturën e Teatrit Kombëtar të Kosovës. Si i tillë ky konkurs nuk është valid, dhe është jo-legjitim. Për këtë arsye SHATK kërkon që ky konkurs të anulohet menjëherë, dhe pa humbur kohë të hapet konkursi për Udhëheqësin Artistik të TKK.

SHATK kërkon qe në mënyrë urgjente Ministria e Kulturës ta ndalojë këtë proces, i cili bazohet në një konkurs jo-legjitim. Kërkojmë nga Ministrja e Kulturës znj. Vlora Dumoshi, që menjëherë të merr masa dhe ta ndalojë këtë proces të dëmshëm për Teatrin Kombëtar të Kosovës.