Infektuar: 1052
Shëruar: 820
Vdekur: 30
Pse shqiptarët mbajnë një fije të kuqe peri, rreth dorës së majtë

Pse shqiptarët mbajnë një fije të kuqe peri, rreth dorës së majtë

Kuriozitete September 20, 2019 - 11:11
Detajet

Ky simbol përdoret për t’ju mbajtur larg nga fatkeqësitë. Me këtë ata besojnë se  një fije e kuqe peri mbron nga syri i keq dhe nga keqdashësit.

Kjo fije peri konsiderohet me aftësi të fuqishme kundër syrit të keq, njerëzit e përdorin shumë.

Vendosja e saj gjithashtu në dorën e djathtë tregon se vajza është e pamartuar.

Të tjerë besonin se fija e kuqe e perit ju jepte siguri dhe i ndihmonte të ishin të suksesshëm. Disa persona e mbajnë edhe për shkak të modës.