Era e një personi të vjetër, është në fakt një gjë, ja nga vjen

Era e një personi të vjetër, është në fakt një gjë, ja nga vjen

Lifestyle korrik 18, 2019 - 18:36
Detajet

Nuk është më diçka mister, që personat e vjetër kanë një erë specifike.

Edhe nëse ata mundohen ta mbulojnë me produkte të ndryshme, ata nuk munden ta largojnë erën që ne jemi mësuar ta nuhasim tek ata. Shumica prej njerëzve mendojnë që është për shkak flokëve, veshjeve të tyre, ose ndoshta edhe djersa e tyre, por në fakt nuk është asnjëra prej tyre.

Edhe nësë ata blejnë rroba të ndryshme, pastrohen me produkte të ndryshme, nuk merr shumë kohë që era të kthehet. Për këtë arsye, shkencëtarët filluan të shikojnë se pse ndodh kjo. Është për shkak natyrës, dhe nuk duhet të ndjeheni të turpëruar, raporton “Natural Magazine”.

Nga vjen kjo erë?

Duke u rritur, edhe metabolizmi jonë ndryshon drastikisht. Lëkura është organi më i gjatë i trupit tonë, që sigurisht ndikohet. Shkencëtarët dhe dermatologët e kanë atribuuar këtë erë të natyrshme për shkak të ndarjes së kemikateve të caktuar nën dhe në sipërfaqen e lëkurës, transmenton lajmi.net.

Ky është një reagim katabolik i cili liron molekulat me aromë për rreth njerëzve të moshuar. Mirëpo, një tjetër shkak për këtë erë është edhe dehitratimi. Personat e moshuar kanë problem të marrin sasinë e konsiderushme të ujit. Po ashtu, edhe numri i ilaçeve që përdorin këta persona ndikon në lirimin e kësaj ere.