Menaxhoni stresin gjatë verës

Menaxhoni stresin gjatë verës

Lifestyle gusht 14, 2019 - 08:41
Lexoni detajet

Ekspertët e Institutit të Shëndetit Publik rekomandojnë disa mënyra të efektshme, të cilat do t’ju ndihmojnë të mbani larg stresin gjatë ditëve të nxehta të verës dhe pushimeve, shkruan "Zëri.info". 

Largoni çokollatat. Vera dhe ëmbëlsirat nuk shkojnë bashkë gjatë verës. Në ditët e nxehta është mirë të konsumoni frutat e stinës.

Bëni shëtitje në plazh. 30 minuta ecje në ditë ju bën mirë për gjithçka. Madje edhe për të reduktuar stresin.

Provoni të bëni joga. Gjatë verës mund t’u bashkoheni grupeve të cilët e aplikojnë jogën ose nëse tashmë keni mësuar disa taktika, mund t’i provoni ato edhe individualisht. Ushtrimet e relaksit ju ndihmojnë gjithmonë të mbani stresin larg.

Eksploroni natyrën. Shëtitjet me varkë dhe eksplorimi i natyrës është një tjetër mënyrë për të reduktuar stresin. Lexoni gjatë qëndrimit në rërë: Mbani gjithmonë një libër pranë teksa pushoni pranë detit. /ZERI