Infektuar: 102742
Shëruar: 89141
Vdekur: 2105
Qumështi asnjëherë nuk duhet të mbahet në derën e frigoriferit

Qumështi asnjëherë nuk duhet të mbahet në derën e frigoriferit

Lifestyle March 01, 2021 - 22:58

Ekspertët thonë se njerëzit nuk duhet ta lënë asnjëherë qumështin në derën e frigoriferit, pasi që kjo nuk është veprim i mençur.

Shumica e njerëzve qumështin e mbajnë në derën e frigoriferit dhe një gjë e tillë është e gabuar.

Ekspertët kanë shpjeguar pse qumështin asnjëherë nuk duhet ruajtur në dyer.

Arsyeja është e thjeshtë – temperatura e ftohjes nuk është e njëjtë në çdo pjesë të frigoriferit dhe dyert janë vendi më i ngrohtë dhe kjo pjesë është më e ndjeshmja ndaj ndryshimeve, transmeton gazetametro. Kjo është arsyeja pse asnjëherë nuk duhet mbajtur qumështin në derë, por vend ideal për vendosje është pjesa qendrore e frigoriferit.