Infektuar: 9869
Shëruar: 5480
Vdekur: 303
Si ndikojnë ankesat në trurin tuaj për tu shqetësuar dhe për tu bërë depresiv

Si ndikojnë ankesat në trurin tuaj për tu shqetësuar dhe për tu bërë depresiv

Shëndetësi July 03, 2020 - 16:33

Të gjithë ankohen një herë në një kohë, veçanërisht në shoqërinë tonë tepër negative.

Për pjesën më të madhe, Dr. Robin Kowalski, profesoreshë e psikologjisë në Universitetin Clemson, këmbëngul se ankimi është krejtësisht normal, transmeton lajmi.net.

Jo të gjithë me një gjendje shpirtërore negative përjetojnë dhe shprehin botëkuptimin e tyre në të njëjtën mënyrë. Ashtu si çdo tipar tjetër i personalitetit, pesimizmi ka ndryshimet e tij.

Këtu janë tre llojet më të zakonshme të ankuesve:

Njerëzit që thjesht duan të dëgjohen. Ata zakonisht kërkojnë dikë që të dëgjojë ankesat e tyre, por shpejt i mbyllin zgjidhjet, edhe kur është këshilla e mirë.

Kërkuesit e Simpatisë. Gjithkush ka në një nga këto më parë, shkruan daily health post. Këto lloje të ankuesve gjithmonë bëjnë një herë mjerimin tuaj. Ata gjithmonë janë të shpejtë për të parë fajin në situata me të tjerët.

Ankuesit kronikë. Këto lloj ankuesish bëjnë diçka që studiuesit e quajnë “të thashetheme”, që do të thotë të mendosh në mënyrë obsesive dhe të ankohesh për një problem. Në vend që të ndjehen të qetë pasi të ankohen, ata në fakt bëhen të shqetësuar nga akti.

Si të qëndrojmë pozitivë?

Ju mund ta stërvitni trurin tuaj për të bërë ndonjë gjë, edhe kur bëhet fjalë për pikëpamjen tuaj. Sa më shumë që të punoni për të gjetur pozitivitetin në çdo situatë, aq më shumë bëhet automatik.