Infektuar: 10988
Shëruar: 6616
Vdekur: 373
Studiuesit thonë se këngët e Adele zvogëlojnë stresin dhe i bëjnë mirë zemrës

Studiuesit thonë se këngët e Adele zvogëlojnë stresin dhe i bëjnë mirë zemrës

Showbiz November 17, 2019 - 17:42
Lexoni detajet!

Thonë që muzika është “terapia” më e mirë për të gjithë njerëzit në raste stresi ose kur janë të mërzitur.

Por, duket se stresi mund të zvogëlohet nëse në makinë vihen këngët e Adele. Versionet me piano të “Someone Like You” dhe “Hello” u përfshinë në një listë të krijuar për të qetësuar shoferët gjatë trafikut, madje këto këngë ndihmojë dhe në ruajtjen e shëndetit të zemrës.

Studiuesit realizuan një studim për gratë në Brazil dhe zbuluan se dëgjimi i versioneve instrumentale të këngëve të Adele i qetëson ato. Muzika ul luhatjet në rrahjet e zemrës së tyre, të cilat me kalimin e kohës, mund t’i ndihmojnë ata të shmangin problemet serioze shëndetësore.

Gjithashtu muzika është zbuluar se ndikon në ritmet e valëve të trurit dhe rregullon aktivitetin në sistemin nervor, duke ulur presionin e gjakut dhe rrahjen e zemrës, ndaj vini muzikë më shpesh kur i jepni makinës