Infektuar: 1128
Shëruar: 850
Vdekur: 30
NISMA reagon pas vendimit të KQZ-së për t’i numëruar votat në 300 vendvotime

NISMA reagon pas vendimit të KQZ-së për t’i numëruar votat në 300 vendvotime

Zgjedhjet 2019 October 09, 2019 - 18:26
Lexoni detajet

Nisma Socialdemokrate përmes një konference për media pas vendimit të KQZ-së për rinumërim të votave në disa vendvotime kanë thënë se Komisioni Qendror ka marrë vendim sic kanë pretenduar edhe ata.

Bilall Sherifi tha se KQZ më në fund e pranoi gabimin që është bërë në ditën e zgjedhjeve.

“KQZ mori vendim ashtu siç kemi pretenduar ne se ka pasë gabime në formularë, edhe për kundër faktin që PZAP ka refuzuar që ta trajtojë, KQZ megjithatë më në fund pranoi gabimin. Ka pranuar se kemi gabime në formular pra teknike, që në fakt ato kanë qëne gabime në bartjen e të dhënave”, ka thënë Sherifi.

Sherifi tutje ka shtuar se ky vendim duhet të shtrihet edhe më tej.

“Jemi të kënaq me fillimin e pranimit të gabimit. Ky vendim duhet të shtrihet edhe më tej. Askush nga Nisma nuk është duke e kontestuar daljen në zgjedhje, deri në këtë pikë jemi në rregull, nga momenti kur janë hapur kutitë janë numëruar votat dhe ka filluar bartja e tyre në formularë aty pastaj janë bërë gabime të mëdha që rrezikon vërtetësinë e të dhënave”, ka shtuar ai.