Ushtarët turq në Mitrovicë, ofrojnë ndihmë me veshje për të prekurit nga përmbytjet

Ushtarët turq në Mitrovicë, ofrojnë ndihmë me veshje për të prekurit nga përmbytjet

Aktuale January 22, 2023 - 20:03

Në një deklaratë nga Kryesia e Delegacionit Përfaqësues të Turqisë në Kosovë thuhet se është ofruar ndihmë me veshje për të prekurit nga përmbytjet në Mitrovicë.

Ushtria turke që shërben në kuadër të forcave të Forcave Paqeruajtëse (KFOR) në Kosovë, ka ofruar ndihmë me veshje për personat në nevojë të prekur nga përmbytjet në qytetin e Mitrovicës.

Në një deklaratë nga Kryesia e Delegacionit Përfaqësues të Turqisë në Kosovë thuhet se është ofruar ndihmë me veshje për të prekurit nga përmbytjet në Mitrovicë.

“Ushtarët turq kanë treguar edhe njëherë se ndodhen gjithmonë pranë popullit të Kosovës”, thuhet në deklaratën e përcjellë nga Anadolu Agency.

Përmbytjet që ndodhën të enjten në Kosovë, shkaktuan dëme materiale kryesisht në komunat Mitrovicë dhe Skënderaj ndërsa nuk u shënua humbje jete.

Në një deklaratë nga Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës (IHK) thuhet se shirat do të vazhdojnë deri më 25 janar dhe se ka mundësi për përmbytje edhe në pjesë të tjera të vendit.

Ushtarët turq të cilët janë me mision në Kosovë që nga korriku i vitit 1999 në kuadër të operacionit për të mbështetur paqen, vazhdojnë të qëndrojë pranë popullit të Kosovës me aktivitetet që kanë kryer në fusha të ndryshme.