Mbrohen në heshtje katër të akuzuarit për shpëlarje parash
Foto: Laura Hasani

Mbrohen në heshtje katër të akuzuarit për shpëlarje parash

Aktuale November 30, 2023 - 14:39

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë katër të akuzuarit, B.T., Q.T., A.T. dhe J.T., të cilët akuzohen për shpëlarje parash, kanë shfrytëzuar të drejtën e tyre për t’u mbrojtur në heshtje.

Po ashtu në këtë seancë është bërë administrimi i provave materiale.

Paraprakisht kryetari i trupit gjykues, gjykatësi Veseli Ismaili bëri të ditur se gjykimi fillon rishtazi për shkak se ka kaluar një kohë e gjatë nga mbajtja e seancës së fundit në këtë çështje penale.

Më pas, me pajtimin e palëve në procedurë veprimet procedurale të ndërmarra deri më tani u konsideruan të lexuara.

Ndryshe, sipas aktakuzës së ngritur nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës të akuzuarit B.T., Q.T., A.T. dhe J.T. ngarkohen se në vazhdimësi, në bashkëveprim kanë kryer veprën penale “Shpëlarja e parave” nga Neni 302 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës dhe Ligjit 05/L96 Neni 56, paragrafi 1.1 dhe 1.2 lidhur me Nenin 28 dhe 31 të KPRK-së. /BetimipërDrejtësi