Dy kosovarë bëhen heronj në Suedi, ia shpëtojnë jetën një personi që ra në ujë

Dy kosovarë bëhen heronj në Suedi, ia shpëtojnë jetën një personi që ra në ujë

Aktuale February 27, 2024 - 11:17

Dy kosovarë dhanë një kontribut jetik për komunitetin ku jetojnë në Suedi këtë fundjavë. Ata ia shpëtuan jetën një personi që ra në ujë.

Kur po ktheheshin në shtëpi nga turni i tyre i punës, rojet e sigurisë Gjelal Mulaj dhe Aziz Berisha panë një burrë të dehur, teksa disa sekonda më vonë ai ra në ujë.

Image

Pas një përpjekjeje dramatike, ata më në fund arritën ta shpëtonin burrin.

“Nuk do të ngrihej dot vetë”, tha kosovari Aziz Berisha për mediat suedeze.

Aziz Berisha dhe Gjelal Mulaj sapo kishin përfunduar turnin e tyre si roje sigurie në Värnamo dhe ishin nisur për në shtëpi. Por udhëtimi për në shtëpi papritmas mori një kthesë të papritur.

Në orën tre e gjysmë, natën e së shtunës, ata shohin një të ri të dehur në urën e këmbësorëve mbi lumin Lagan. Por në vend që të vazhdojë të ecë mbi urë, ai devijohet drejt ujit të ftohtë dhe të vrullshëm.

Ndërsa Azizi telefonon 112, Gjelali nxitoi drejt ujit. Por është errësirë ëdhe kur arrin buzë lumit, nuk mund ta shohë më njeriun.

“Mendoj se duhet të hidhem brenda. Ndaj heq pajisjet e mia dhe sapo zbërthe jelekun, shoh se si del nga uji”, thotë ai.

“I kap gishtat dhe e tërheq drejt meje. Sapo më kap dorën, nuk pranon ta lëshojë, mund të them se është në panik”, shprehet ai.

Gjelali e nxit burrin të përpiqet të ndihmojë me gjithë forcën që ka. Dhe më në fund Gjelal arrin ta nxjerrë nga lumi.

“Nuk e di nga e kam marrë forcën. Ai ishte edhe i rëndë edhe i lagësht”, thotë ai.

Më pas, si Gjelali ashtu edhe Azizi janë vlerësuar për veprimin e shpejtë dhe të vendosur. Burri i dehur është dërguar në komisariat.

“Ndihem mirë që mundëm të shpëtonim një jetë. Ndihemi krenarë, kemi punuar disa vite në këtë profesion dhe duam të ndihmojmë njerëzit në situata të ndryshme”, thotë Azizi.