Gërvalla në Washington takohet me senatorin demokrat, flasin për anëtarësimin në NATO dhe veprimet destabilizuese të Serbisë në rajon

Gërvalla në Washington takohet me senatorin demokrat, flasin për anëtarësimin në NATO dhe veprimet destabilizuese të Serbisë në rajon

Aktuale May 21, 2024 - 20:35

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla Schwarz, në Washington është takuar me senatorin demokrat, Gary Peters.

MPJD njofton se në takim është diskutuar për “përparimin e Kosovës në fushat vitale për qytetarët e saj, gjendjen e sigurisë në Ballkanin Perëndimor, integrimin euroatlantik të Republikës së Kosovës, me theks të veçantë anëtarësimi i Kosovës në NATO si dhe veprimet destabilizuese të Serbisë dhe Rusisë në rajon”.

“Gjatë këtij takimi, e shoqëruar edhe nga zëvendësministrja Liza Gashi dhe ambasadori Ilir Dugolli, Ministrja Gërvalla e njoftoi senatorin amerikan rreth situatës politike në vend, përparimin e arritur në demokratizim të vendit, sundim të ligjit dhe zhvillim të qëndrueshëm ekonomik.”

Tema tjera të diskutimit, MPJD thotë se ishte edhe thellimi i bashkëpunimit politik, ushtarak dhe ekonomik.

“Thellimi i bashkëpunimit politik, ushtarak dhe ekonomik mes Republikës së Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ishin temat e tjera të diskutimit mes ministres Gërvalla dhe senatorit Peters, e cila e falënderoi senatorin amerikan për mbështetjen që SHBA-vë për Republikën e Kosovës, zhvillimin dhe integrimin e saj euroatlantik.”

“Pozicionimi i Kosovës në krah të Ukrainës ishte gjithashtu pjesë e diskutimit të Ministres Gërvalla me senatorin Peters. Ministrja Gërvalla theksoi rëndësinë e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe rajonal në mbështetje të Ukrainës, duke e vlerësuar këtë si thelbësore për sigurinë dhe paqen afatgjatë në Evropë.”