Infektuar: 1128
Shëruar: 850
Vdekur: 30
Kjo është makina më e shpejtë në botë

Kjo është makina më e shpejtë në botë

Auto&Tech October 09, 2019 - 14:37
detajet

E keni pyetur ndonjëherë veten se “sa shpejt mund të ecin makinat”?

Përgjigja, natyrisht, varet nga lloji makinës dhe cili është përkufizimi juaj për “makinën”.

Por cila konsiderohet si makina më e shpejtë në botë?

Kjo “foshnjë”, që shihni në foto, Thrust SSC jet car, e vitit 1997, theu të gjitha llojet e regjistrimeve përsëri në administratën e Clinton. Bëri rreth 763 milje në orë në Tetor të ’97, sipas Librit Guinness të Rekordeve Botërore.

Kjo është një shpejtësi që akoma nuk është arritur, transmeton Tch.

Ideja është që, makina më e shpejtë në botë është më pak e ngjashme me një makinë të zakonshme dhe ndoshta do të ishte më mirë të quhej një anije hapësinore me rrota.