Si ta rregullojmë kamerën e përparme të iPhone-it kur nuk punon

Si ta rregullojmë kamerën e përparme të iPhone-it kur nuk punon

Auto&Tech February 22, 2024 - 15:29

Nëse kamera e përparme e iPhone tuaj nuk po punon, mos u shqetësoni. Këtu janë disa hapa që mund të ndiqni për ta rregulluar:

Hapi 1: Rinisni Aplikacionin e Kamerës

Mbyllni aplikacionin e kamerës dhe hapeni përsëri. Kjo është një zgjidhje e thjeshtë, por shpesh është efektive.

Hapi 2: Ndërroni Pamjen e Kamerës

Kaloni në modalitetin e vetë-portretit dhe pastaj kthehuni përsëri. Kjo mund të rregullojë çdo problem që mund të ketë me kamerën e përparme.

Hapi 3: Rinisni iPhone-in tuaj

Një rinisje e shpejtë mund të zgjidhë shumë probleme. Thjesht shtypni dhe mbani butonin e ndezjes derisa të shfaqet slideri “slide to power off”. Lëvizni atë për të fikur telefonin, pastaj ndizeni përsëri.

Hapi 4: Pastro Hapsirën e Ruajtjes

Nëse kamera nuk po punon, mund të jetë e bllokuar për shkak të mungesës së hapësirës së ruajtjes. Shkoni te “Settings” > “General” > “iPhone Storage” dhe shikoni nëse ka hapësirë të mjaftueshme.

Hapi 5: Përditësoni Softuerin e iPhone-it tuaj

Apple vazhdimisht përmirëson dhe përditëson sistemin operativ të telefonit tuaj (iOS). Përditësimet për aplikacionin e kamerës përfshihen në këto përditësime të iOS.

Hapi 6: Rivendosni të gjitha cilësimet

Ndonjëherë ju ose ndonjë aplikacion tjetër mund të ndryshoni cilësimet në iPhone-in tuaj që shkaktojnë që kamera juaj ose aplikacioni i kamerës të ndalojë punën ose të funksionojë gabimisht.

Hapi 7: Rivendosni iPhone-in në cilësimet e fabrikës

Nëse asnjë nga hapat e mësipërm nuk funksionon, mund të duhet të rivendosni iPhone-in tuaj në cilësimet e fabrikës.

Nëse asnjë nga këto hapa nuk funksionon, ju rekomandoj të kontaktoni mbështetjen e Apple ose të çoni iPhone-in tuaj në një dyqan të autorizuar për riparim. Kujdes: Para se të bëni një rivendosje të plotë të iPhone-it tuaj, sigurohuni që të keni bërë një kopje rezervë të të dhënave tuaja.

Kjo është vetëm një udhëzues i thjeshtë, por shpresoj se ju ndihmon të rregulloni problemin me kamerën e përparme të iPhone tuaj. Gëzohuni duke e përdorur!