Ju ka mbaruar bateria e telekomandës, si ta zhbllokoni dhe ndizni automjetin?!

Ju ka mbaruar bateria e telekomandës, si ta zhbllokoni dhe ndizni automjetin?!

Auto&Tech May 29, 2024 - 22:38

Nuk është e pazakontë që bateria në telekomandë/çelës të mbarojë dhe nuk mund ta hapni automjetin duke e shtypur ose duke iu afruar automjetit.

Nëse impulsi juaj i parë është paniku, qetësohuni, zgjidhja është në të njëjtin telekomandë/çelës.

Domethënë, duke shtypur butonin në timon zakonisht mund të nxirrni një çelës të vërtetë, le ta quajmë analog (më poshtë është një shembull i timonit/çelësit të ri Volkswagen).

Me automjetet e reja, zakonisht është problem të gjesh bllokimin që hap çelësi. Është më mirë, para së gjithash, të shikoni librin e udhëzimeve dhe të njiheni me automjetin. Blloku zakonisht fshihet nën kapakun e dorezës, dhe në këtë video më të vjetër, Volkswagen shpjegoi bukur se si të hapni veturën, domethënë të gjeni bllokimin.

Kur ktheni çelësin në bravë dhe hapni derën, ka shumë mundësi që alarmi i veturës të fiket (nëse modeli juaj ka një të tillë). Kjo ndodh kur ka ende pak energji në bateri. Ndezja e ndezjes ose ndezja e makinës ndalon alarmin.

Në shumicën e rasteve, çelësi rezervë nuk mund të përdoret për të ndezur makinën, sepse automobilat modern shpesh pajisen me një buton për të nisur dhe ndaluar automjetin. Si të nisni një veturë me një telekomandë bosh?

Transponderi në telekomandë zakonisht nuk kërkon një burim të jashtëm energjie. Telekomanda merr sinjalin elektromagnetik të emetuar nga vetë makina. Në disa raste, telekomanda duhet të vendoset aty ku ka qenë çelësi i ndezjes dhe më pas shtypet butoni i nisjes.

Në veturat e tjera, çelësi duhet të mbahet në butonin e fillimit. Përsëri, është thelbësore që të lexoni manualin e pronarit, sepse gjithçka shpjegohet atje për modelin specifik të makinës.

Ndryshe, pothuajse të gjitha makinat moderne ju njoftojnë kur bateria e çelësit të veturës është e ulët. Sidoqoftë, është e dobishme të mbani një bateri rezervë për telekomandën në automjet. /Telegrafi