McMurtry Speirling, vetura më e shpejtë në pistën sfiduese gjermane

McMurtry Speirling, vetura më e shpejtë në pistën sfiduese gjermane

Auto&Tech June 21, 2024 - 17:53

Me një kohë prej 1 minutë e 38.5 sekonda, Mercedes-AMG One është vetura më e shpejtë e prodhimit rreth Hockenheim.

Megjithatë, nuk është më vetura më e shpejtë në përgjithësi në pistën sfiduese gjermane, sepse McMurtry Speirling i vogël, por i fuqishëm, ka përshkuar rrugën për 14.1 sekonda.  Ai përfundoi një xhiro të Grand Prix në 1 minutë e 24.4 sekonda.

Vetura është kurorëzuar si më e shpejta në Hockenheim, pasi mposhti jo vetëm AMG One, por edhe një veturë garash DTM.

Është një arritje mbresëlënëse duke pasur parasysh se AMG One në thelb është një veturë F1 për rrugë, ndërsa tjetra është një veturë garash.

Bëhet e ditur se xhiroja u krye më 8 qershor me ish-pilotin e F1 Max Chilton në timon.

Të kesh qasje në këtë performancë nuk është e lirë pasi McMurtry Speirling kushton 895 mijë paund.

Vetëm 100 njësi do të prodhohen dhe plani është që të fillojë dërgesat te klientët në vitin 2025.