Zbardhen dokumente në Gjermani: Akuza të reja për abuzim seksual në Kishën Katolike

Zbardhen dokumente në Gjermani: Akuza të reja për abuzim seksual në Kishën Katolike

Bota September 19, 2023 - 19:40

Janë publikuar dokumente që akuzojnë ish-peshkopin e Essenit dhe një nga teologët më të famshëm të Gjermanisë së pasluftës, kardinalin Franz Hengsbach, për abuzim seksual me të mitur.

“Peshkopi Franz-Josef Overbeck ka urdhëruar një hetim të detajuar mbi akuzat serioze për abuzim kundër peshkopit të parë të Dioqezës së Essenit, Franz Hengsbach, në periudhën nga vitet 1950 deri në vitet 1970”, njoftoi Dioqeza e Essenit.

Një hetim i brendshëm filloi pasi një person kontaktoi dioqezën në tetor të vitit të kaluar duke pretenduar se peshkopi Hengsbach kishte abuzuar seksualisht me të në fund të viteve gjashtëdhjetë.

Pas një kontrolli në dioqezën e Paderbornit, ku Hengsbach, i cili vdiq në vitin 1991, ishte aktiv para se të vinte në Essen, u mësua se ai ishte denoncuar atje në vitin 2011 për abuzim seksual me një të mitur në vitet 1950, raporton taz.de.