Telefonata tronditëse: Gruaja ia dorëzon të panjohurit 100 mijë franga

Telefonata tronditëse: Gruaja ia dorëzon të panjohurit 100 mijë franga

Bota April 11, 2024 - 13:56

Ndodhi pasditen e së martës në qytetin Graubünden: një grua ia dorëzoi një të panjohuri njëqind mijë franga zvicerane pas një të ashtuquajturi telefonatë shoku. Sipas mashtruesit, vajza e viktimës së moshuar ka vrarë një grua në një aksident automobilistik dhe për këtë arsye është dashur lirimi me kusht.

Pak para orës 13:00 të së martës pasdite, një 87-vjeçare mori një telefonatë nga një grua që pretendonte se ishte prokurore publike nga Churi.

Siç njoftoi policia kantonale e Graubündenit, sipas mashtruesit, vajza e plakës ka shkaktuar një aksident të rëndë rrugor ku një grua ka humbur jetën dhe për këtë arsye është dashur të paguhet një depozitë. Më pas, gruaja i dorëzoi në mënyrë naive 100.000 franga një të panjohuri që e priste para hyrjes së shtëpisë së saj. Policia kantonale e Graubünden ka nisur një hetim për mashtrimin. /albinfo.ch.