Udhëheqësit e BE-së bisedime në Bruksel për forcimin e konkurrencës ekonomike, Ukrainën dhe Lindjen e Mesme

Udhëheqësit e BE-së bisedime në Bruksel për forcimin e konkurrencës ekonomike, Ukrainën dhe Lindjen e Mesme

Bota April 17, 2024 - 17:09

Udhëheqësit e 27 vendeve anëtare të BE-së do të takohen sot dhe nesër në Bruksel.

Në letrën e tij të ftesës , presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel , tha se “takimi ynë i ardhshëm do të përqendrohet në forcimin e konkurrencës sonë”, por se “temat e politikës së jashtme do të jenë gjithashtu të larta në axhendën tonë”.

“Ne duhet të kapërcejmë kolektivisht ndarjen e rritjes dhe inovacionit përballë homologëve tanë globalë dhe të mbrojmë bazën tonë ekonomike, industriale dhe teknologjike,” tha Michel.

Kur bëhet fjalë për Ukrainën, ai tha se liderët “do të trajtojnë sulmet e vazhdueshme të Rusisë ndaj civilëve ukrainas dhe infrastrukturës kritike, duke përfshirë sektorin e energjisë. Këto nënvizojnë urgjencën e intensifikimit të dhënies së ndihmës ushtarake, veçanërisht aftësive të mbrojtjes ajrore.” /abcnews