Prezantuesi britanik vdiq ”me siguri” nga shkaqe natyrore, thotë hetimi fillestar

Prezantuesi britanik vdiq ”me siguri” nga shkaqe natyrore, thotë hetimi fillestar

Bota June 10, 2024 - 23:03

Një hetim fillestar ka përcaktuar se prezantuesi televiziv Michael Mosley, trupi i të cilit u gjet në ishullin grek të Symit, pothuajse me siguri vdiq nga shkaqe natyrore.

Një mjek në Rodos të hënën përjashtoi mundësinë e shenjave të dhunës, duke thënë se nuk kishte lëndime që sugjeronin se 67-vjeçari, i cili u zbulua pesë ditë pasi u zhduk gjatë një shëtitjeje, kishte rënë viktimë e një krimi.

”Ka dalë se nuk ka lëndime që mund të lidhen me një akt kriminal”, raportoi transmetuesi publik i Greqisë, ERT.

Një shkencëtar mjeko-ligjor, Panayiotis Kotretsis, urdhëroi teste të mëtejshme toksikologjike dhe histologjike me shpresën se do të ishte në gjendje të përcaktonte shkakun e saktë të vdekjes. Rezultatet nuk priten për disa muaj.

Trupi i Mosley u transferua në një anije të rojes bregdetare helene në Rodos brenda disa orësh pasi u gjet afër një bar plazhi rreth nëntë milje (15 km) larg vendit ku ai i kishte thënë lamtumirë gruas së tij, Clare Bailey, dhe miqve të çiftit duke vizituar ishullin.