Dogana kalon 1.5 miliard euro të hyra

Dogana kalon 1.5 miliard euro të hyra

Ekonomia December 02, 2023 - 09:36

Dogana e Kosovës ka përmbyllur raportin e të hyrave me 1.5 miliard euro

Kjo është bërë e ditur nga Dogana e Kosovës, të cilët përmes një komunikate për media kanë thënë se ky rezultat është edhe një rekord tjetër i shënuar.

Të hyrat sivjet tejkalojnë të hyrat për të njëjtën periudhë me 124 milion apo 9% më shumë të hyra.

“Dogana e Kosovës gjithashtu është duke shënuar rezultate shumë pozitive edhe në mirë në luftimin e krimit të organizuar dhe kontributi në kuadër të Reformave të Qeverisë në luftimin e ekonomisë jo-formale”

“Ne gjithashtu kemi trajtuar me efikasitet çështjet e keqpërdorimit të detyrës zyrtare dhe korrupsionit, duke synuar që të avancojmë integritetin e organizatës si dhe orientimin në shërbim. Dogana e Kosovës është mirënjohëse për përkrahjen e pa rezervë nga Qeveria në efikasitetin e deritanishëm dhe po ashtu çmojmë përkrahjen e partnerëve tanë si Ambasada e SHBA-së, Britanisë së Madhe, Zyrës së BE-së në Prishtinë, projektet e GIZ-it gjerman dhe organizatat ndërkombëtare të cilët janë duke na ndihmuar në avancimin e kapaciteteve”, thuhet në komunikatë.

Dogana tutje thotë se kontributi dhe bashkëpunimi me komunitetin e bizneseve si dhe me publikun ka qenë i rëndësisë kritike për rezultatet tona të deritanishme, andaj ky bashkëpunim mbetet në qendër të vëmendjes sonë, me qëllim që të promovojmë vlerat e mirëbesimit dhe të avancojmë me shërbimet, ku kryesore mbetet transformimi digjital dhe në përgjithësi lehtësirat tregtare. /Zëri