“Kosova Airlines” i dha krahë flamurit të Kosovës 20 vjet më parë
Foto: Laura Hasani

“Kosova Airlines” i dha krahë flamurit të Kosovës 20 vjet më parë

Ekonomia December 07, 2023 - 14:11
20 vjet nga fluturimi i parë i “Kosova Airlines”

Më 7 dhjetor të vitit 2003 flamuri i Kosovës valoi nëpër majat më të larta të botës.

Pesë vjet para shpalljes së pavarësisë së Kosovës, ishte aviokompania “Kosova Airlines” e cila bëri që flamuri i Kosovës të shfaqej në qiell.

Në fluturimin e parë të avionit, i cili mbante flamurin e Kosovës, ishin ish-presidenti Ibrahim Rugova, ish-kryeministri Bajram Rexhepi dhe sigurisht edhe njëri ndër iniciatorët, afaristi Remzi Ejupi.

Më poshtë ju sjellim fotografi të 7 dhjetorit të vitit 2003:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image