Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Infrastrukturës nënshkruajnë memorandum për katër projekte, vlera 1.5 milion euro

Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Infrastrukturës nënshkruajnë memorandum për katër projekte, vlera 1.5 milion euro

Ekonomia April 22, 2024 - 09:55

Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës kanë nënshkruar një memorandum për realizimin e katër projekteve në qytetin e Prishtinës.

Ministri i MPHI-së, Liburn Aliu, bëri të ditur se realizimi i këtyre projekteve kap vlerën e 1.5 milion eurove.

“Është kënaqësi qe po fillojmë një cikël të re të nënshkrimit të memorandumeve me komuna, ku po fillojmë me Prishtinën e për të vazhduar edhe me komunat e tjera. Memorandumi që nënshkruam sot është për 4 projekte në vlerë 1.5 milion euro, që lidhen drejtpërdrejt me interesin e qytetarëve”, ka thënë Aliu.

Aliu ka shtuar se njëri projekt ka të bëjë me hekurudhat dhe të gjitha këto projekte do të kenë një rëndësi të madhe për qytetin e Prishtinës.

“Kemi projekte tjera para vetes që na presin, njëra ndër to është ura nën rrugën te ‘Veterniku’ që i lidh të dyja lagjet, ‘Lagjen e Spitalit’ me lagjen ‘Kalabria’. Ne kemi rënë dakord që Komuna do të realizojë dizajnin e urës, ndërkaq Ministria i ka ndarë 8 milionë euro për këtë projekt”, tha Aliu.

E kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, e ka falënderuar ministrin për bashkëpunimin e mirë që kanë pasur që nga fillimi.

“Kënaqësi sot me qenë me ministrin Aliu ku edhe nënshkruam memorandumin e bashkëpunimit për një numër të projektesh që do të kenë ndikim pozitiv në zhvillimin e trafikut në kryeqytet. E falënderoj për bashkëpunimin e mirëfilltë që kemi pasur që nga fillimi e deri tani”, tha Rama.

I pari i Prishtinës shtoi se këto janë projekte madhore dhe të rëndësishme për kryeqytetin. /Telegrafi