1 milion euro i shpenzuan në Shqipëri vitin e kaluar, ja pse kosovarët këtë vit po i drejtohen Evropës

1 milion euro i shpenzuan në Shqipëri vitin e kaluar, ja pse kosovarët këtë vit po i drejtohen Evropës

Ekonomia June 06, 2024 - 10:14

Kryetar i AKB-së, Agim Shahini, ka deklaruar se kosovarët shpenzuan rreth një miliard euro në Shqipëri në turizëm, investime dhe import në vitin 2023.

“Këtë vit po mungon një ofertë konkurse për pushuesit tanë, ndonëse Greqia, Turqia, Spanja dhe Kroacia kanë oferta interesante për pushuesit kosovarë. AKB-ja vitin e kaluar ka paralajmëruar se pas liberalizimit të vizave orjentimishte janë vendet e BE-së që do të thithin pushuesit kosovarë”.