Infektuar: 1123
Shëruar: 847
Vdekur: 30
Suspendohet gjyqtari Sali Berisha, dyshohet se mori 6 mijë euro ryshfet

Suspendohet gjyqtari Sali Berisha, dyshohet se mori 6 mijë euro ryshfet

Kronika September 20, 2019 - 15:02
Detajet

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK) nën udhëheqjen e Kryesuesit, Skënder Çoçaj, ka mbajtur sot mbledhje të jashtëzakonshme në lidhje me arrestimin e gjyqtarit të Departamentit të Krimeve të Rënda, në Gjykatën Themelore në Pejë, Sali Berisha.

Këshilli aprovoi kërkesën e U. D Kryetarit të Gjykatës Themelore në Pejë, Sami Sharaxhiu, për pezullimin nga detyra e gjyqtarit Sali Berisha.

KGjK, shpreh shqetësimin lidhur më këtë rast dhe njëkohësisht gatishmëri për përkrahjen e organeve gjegjëse të sistemit të drejtësisë në procedurat e mëtutjeshme.

Ndërkaq, Policia e Kosovës më herët përmes një komunikate për media ka treguar për arsyet e arrestimit të gjyqtarit Sali Berisha.

Ai dyshohet se nga viktima, kishte marrë një shumë prej 6 mijë eurosh për një rast penal.