Policia e Rozhajës e kap një shtetas të Kosovës, i dërgoi gruan dhe katër fëmijë për të kërkuar lëmoshë në rrugë

Policia e Rozhajës e kap një shtetas të Kosovës, i dërgoi gruan dhe katër fëmijë për të kërkuar lëmoshë në rrugë

Kronika June 17, 2024 - 13:19

Oficerët e qendrës rajonale të sigurisë “Veri”, në kuadër të aksionit policor “Lypësi”, identifikuan dhe proceduan penalisht disa persona për lypje dhe trafikim të qenieve njerëzore, duke vizituar lokacione dhe duke kryer kontrolle të rregullta, njofton Drejtoria e Policisë në Rozhajë.

“Policia në Rozhajë ka kontrolluar personin e A.B. (28), shtetas i Kosovës, i cili në polici ka thënë se nga Berani ka sjellë gruan dhe katër fëmijët e mitur dhe i ka lënë në Rozhajë me qëllim që të lyp në qytet. Policia ka lokalizuar në sheshin e qytetit dhe ka identifikuar Z.K., bashkëshortja e personit të përmendur me dy fëmijë të mitur, dy dhe shtatë vjeç, të cilët janë kapur duke lypur. Pas informatave dhe provave të mbledhura, prokurori i Shtetit në Prokurorinë e Lartë të Shtetit në Bijelo Polje ka urdhëruar që personi A.B. i është hequr liria për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale të trafikimit me qenie njerëzore dhe së bashku me kallëzimin penal i është dërguar prokurorit më të lartë të shtetit për juridiksion dhe veprim të mëtutjeshëm”, thuhet në njoftimin e Policisë.

“Po të njëjtën ditë, punonjësit e policisë gjetën dy persona nga popullata rome, N.S.(57) dhe L.B. (48) duke lypur në një market, të cilët gjatë mbledhjes së informacioneve i kanë thënë policisë se kanë lutur pa detyrim nga një person tjetër, por për nevojat e tyre personale. Nga të dhënat e mbledhura, për ngjarjen e përmendur është njoftuar prokurori i shtetit në Prokurorinë e Lartë të Shtetit në Bijelo Polje, i cili ka deklaruar se N.S. dhe L.B. kanë paraqitur kallëzim kundërvajtës dhe janë privuar nga liria dhe janë sjellë para gjykatësit për kundërvajtje në Divizionin Bijelo Polje në Rozhaje, pas së cilës janë gjobitur për lypje”, thuhet në njoftimin e Policisë.

Administrata policore, siç thonë ata, vazhdon aktivitetet e rregullta dhe të planifikuara për parandalimin dhe ndalimin e lypjes dhe trafikimit të qenieve njerëzore. /AntenaM