Salla e Pallatit të Rinisë u rikthye në parking, komuna: Është e artistëve do vazhdojmë me koncerte

Salla e Pallatit të Rinisë u rikthye në parking, komuna: Është e artistëve do vazhdojmë me koncerte

Kultura November 25, 2023 - 16:25

Pas një valë reagimesh në rrjetet sociale dhe në media, Komuna e Prishtinës ka dhënë një përgjigje zyrtare ndaj shqetësimeve të qytetarëve rreth përdorimit të hapësirës së Pallatit të Rinisë si parking.

Përmes një statusi në faqen zyrtare të komunës në Facebook, Kryeqyteti Prishtina sqaroi hapat që po ndërmerr për të rikthyer këtë vend në një qendër kulture dhe sportive, e larguar nga përdorimi i mëparshëm si parking.

“Të nderuar qytetarë, pas suksesit të madh të Festivalit të Këngës që u mbajt në Pallatin e Rinisë, ish salla e djegur e ikonës së Prishtinës është rikthyer atyre që me të vërtetë ju takon – artistëve, sportistëve dhe të rinjve. Tashmë kemi arritur një marrëveshje me ‘Termokos’ për të siguruar ngrohjen në sallë, e cila është esenciale për zhvillimin e aktiviteteve gjatë sezonit të dimrit”.

Komuna gjithashtu theksoi se po punon në pastrimin e thellë të Pallatit dhe në renovime të nevojshme, duke përfshirë edhe kulmin e djegur. Kjo përpjekje për t’u siguruar qytetarëve të Prishtinës një vend të denjë për ngjarje kulturore dhe sportive është mirëpritur me entuziazëm nga publiku.

Me një ton premtues, Komuna shtoi se shumë shpejt do të vazhdojnë koncertet dhe aktivitetet e tjera që janë në planifikim. Kjo deklaratë vjen si një sinjal qartësisht i mirëqenies së Pallatit të Rinisë dhe të qytetarëve të tij, dhe si një angazhim për të mbajtur larg makina nga hapësirat që janë projektuar për qëllime të tjera.

Ky është statusi i plotë nga Komuna e Prishtinës (pa ndërhyrje):

“Të nderuar qytetarë,
Pas suksesit të madh të Festivalit të Këngës i cili u mbajt në Pallatin e Rinisë, ish salla e djegur e ikonës së Prishtinës ju kthye artistëve, sportistëve, të rinjve, atyre që me të vërtetë ju takon.
Në këtë hapësirë do të ketë aktivitete të ndryshme vazhdimisht, për çka jemi duke punuar pa ndalë. Koncerte, gara të ndryshme të këngës, valles e sportit na presin përpara.
Ajo që i ka munguar Pallatit të Rinisë e Sporteve tashmë është kthyer!
Jemi duke punuar në pastrimin e thellë të Pallatit të Rinisë, e ku përfshihen edhe renovimet, siç jemi duke e bërë aktualisht në kulimin e Pallatit, te salla e djegur.
Tashmë kemi arritur një marrëveshje me Ngrohtoren e Qytetit, “Termokos” që të sigurojmë furnizimin me ngrohje në sallë sepse në sezonin aktual të dimrit, na duhen kushte optimale për zhvillimin e aktiviteteve.
Dhe shumë shpejt, do të vazhdojmë me koncertet e radhës”, thuhet në njoftim.