Kurti vizitoi Muzeun Arkeologjik të Prizrenit

Kurti vizitoi Muzeun Arkeologjik të Prizrenit

Kultura November 27, 2023 - 21:57

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti i shoqëruar nga ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku dhe deputetët e LVV-së, arbër Rexhaj dhe Artan Abrashi ka vizituar sot Muzeun Arkeologjik të Prizrenit.

Ky muze arkeologjik gjendet brenda Hamamit të Shemsudin Ahmed Beut (shek. XV), i cili si askund tjetër ka edhe sahat-kullën e vet.

Për pritjen e sotme, kryeministri Kurti e falënderoi stafin e Qendrës Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren dhe arkeologun Vesel Hoxhaj për punën me pasion në këtë institucion muzeal.

Muzeu Arkeologjik i Prizrenit pret vizitorë nga e gjithë bota e nga të gjitha moshat, tashmë me një ekspozitë të kuruar në mënyrë profesionale dhe moderne.

Qeveria jonë po investon në fuqizimin e muzeve publike./Zëri