“BAFTA Awards 2024”, lista e plotë e fituesve

“BAFTA Awards 2024”, lista e plotë e fituesve

Kultura February 19, 2024 - 08:29

Të dielën është mbajtur ceremonia e “BAFTA Awards 2024”, ngjarje kjo që nderon filmat dhe aktorët më të mirë të vitit të kaluar.

Aktorët e Hollivudit, duke përfshirë Emma Stone, Margot Robbie dhe Ryan Gosling, ishin të pranishëm në ceremoninë, e cila u zhvillua në Royal Festival Hall të dielën (18 shkurt).

Baftat e këtij viti, të cilat u transmetuan në BBC One, u prezantuan nga aktori David Tennant.

Kjo shënoi paraqitjen e parë televizive të aktorit skocez që nga rikthimi për një seri speciale të “Doctor Who” në 2023.

Lista e plotë e fituesve në Bafta Awards 2024:

Filmi më i mirë

Anatomy of a Fall

The Holdovers

Killers of the Flower Moon

Oppenheimer – Fituesi

Poor Things

Filmi më i mirë britanik

All of Us Strangers

How to Have Sex

Napoleon

The Old Oak

Poor Things

Rye Lane

Saltburn

Scrapper

Wonka

The Zone of Interest – Fituesi

Filmi më i mirë nga një producent, autor dhe drejtues britanik

Blue Bag Life – Lisa Selby (director), Rebecca Lloyd-Evans (director, producer), Alex Fry (producer)

Bobi Wine: The People’s President – Christopher Sharp (director) [also directed by Moses Bwayo]

Earth Mama – Savanah Leaf (writer, director, producer), Shirley O’Connor (producer), Medb Riordan (producer) – Fituesi

How to Have Sex – Molly Manning Walker (writer, director)

Is There Anybody Out There? – Ella Glendining (director)

Filmi më i mirë në një gjuhë tjetër

20 Days in Mariupol

Anatomy of a Fall

Past Lives

Society of the Snow

The Zone of Interest – Fituesi

Dokumentari më i mirë

20 Days in Mariupol – Fituesi

American Symphony

Beyond Utopia

Still: A Michael J Fox Movie

Wham!

Filmi më i mirë i animuar

The Boy and the Heron – Fituesi

Chicken Run: Dawn of the Nugget

Elemental

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Regjisori më i mirë

Andrew Haigh, All of Us Strangers

Justine Triet, Anatomy of a Fall

Alexander Payne, The Holdovers

Bradley Cooper, Maestro

Christopher Nolan, Oppenheimer – Fituesi

Jonathan Glazer, The Zone of Interest

Skenari më i mirë origjinal

Anatomy of a Fall – Fituesi

Barbie

The Holdovers

Maestro

Past Lives

Skenari më i mirë i përshatur

All of Us Strangers

American Fiction – Fituesi

Oppenheimer

Poor Things

The Zone of Interest

Aktorja më e mirë

Fantasia Barrino, The Color Purple

Sandra Hüller, Anatomy of a Fall

Carey Mulligan, Maestro

Vivian Oparah, Rye Lane

Margot Robbie, Barbie

Emma Stone, Poor Things – Fituesi

Aktori më i mirë

Bradley Cooper, Maestro

Colman Domingo, Rustin

Paul Giamatti, The Holdovers

Barry Keoghan, Saltburn

Cillian Murphy, Oppenheimer – Fituesi

Teo Yoo, Past Lives

Aktorja më e mirë dytësore

Emily Blunt, Oppenheimer

Danielle Brooks, The Color Purple

Claire Foy, All of Us Strangers

Sandra Hüller, The Zone of Interest

Rosamund Pike, Saltburn

Da’Vine Joy Randolph, The Holdovers – Fituesi

Aktori më i mirë në një rol dytësor

Robert De Niro, Killers of the Flower Moon

Robert Downey Jr, Oppenheimer – Fituesi

Jacob Elordi, Saltburn

Ryan Gosling, Barbie

Paul Mescal, All of Us Strangers

Dominic Sessa, The Holdovers

Kasti më i mirë i aktorëve

All of Us Strangers

Anatomy of a Fall

The Holdovers – Fituesi

How to Have Sex

Killers of the Flower Moon

Editimi më i mirë i një filmi

Anatomy of a Fall

Killers of the Flower Moon

Oppenheimer – Fituesi

Poor Things

The Zone of Interest

Kostumografia më e mirë

Barbie

Killers of the Flower Moon

Napoleon

Oppenheimer

Poor Things – Fituesi

Filmi më i mirë

Killers of the Flower Moon

Oppenheimer – Fituesi

Poor Things

Saltburn

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kënga më e mirë në një film

Ferrari

Maestro

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Oppenheimer

The Zone of Interest – Fituesi

Filmi i shkurtër më i mirë i animuar

Crab Day – Fituesi

Visible Mending

Wild Summon

Filmi më i mirë i shkurtër britanik

Festival of Slaps

Gorka

Jellyfish and Lobster – Fituesi

Such a Lovely Day

Yellow

Çmimi për aktoren më të mirë nga publiku

Phoebe Dynevor

Ayo Edebiri

Jacob Elordi

Mia McKenna-Bruce – Fituesi

Sophie Wilde. /Telegrafi